ThorVikingThorVikingThorVikingThorVikingThorViking
ThorViking
ThorVikingThorVikingThorVikingThorVikingThorViking

Berättelsen

Att utmana sjön

Det stora äventyret

Besättningen & Clanen

Teknisk information

Vill ni veta mer ?

Segling i ett Vikingaskepp ?

Language English
Taal Nederlands
Sprache Deutsch
Språk Sverige

Att utmana sjön

Efter den spektakulära dop 1994 ThorViking besättning utmana gudarna och havet, var ens de får chansen.  De seglar i nära samvaro med andra fartyg och besättningar.  Under de följande åren, Thor Viking och besättning deltog i ett brett utbud av vikingaaktiviteter.

1995 Värmlands Vikingavecka , Säffle-Arvika  med  Vidfamne, Gothenborg; Embla, Aalesund.


1996 Värmlands Vikingavecka , Säffle-Arvika  med  Viking Plym , Täby; Sigrid Storråda , Blombergs hamm.


1997 Värmlands Vikingavecka , Säffle-Arvika  med  Starkodder, Gothenborg.
The Battle of Foteviken , Falsterbo  med  Sigrid Storråda , Blomberg; Aluett , Karskrona; Erik Emune, Foteviken; Heimlösa Rus , Replot, Finland; Embla, Uppsala.
RT - European meeting , Borgvik, Värmland.


1998 Värmlands Vikingavecka , Säffle-Arvika  med  Krampmacken, Gotland; Glad of Gillberga , Nysäter.


1999 Värmlands Vikingavecka , Säffle-Arvika  med  Sigrid Storråda , Blombergs hamm, Ylva, Gulspång; Glad af Gillberga , Nysäter.


2000 Leif Ericson 1000 å amerika upptäckt firandes  L’Anse aux Meadows, New Foundland, Canada  med  AifurFyrdracaGlad of GillbergaIslendinggurKrampmackenMjosen LangeNorsemanOrmSkidbladnerSnorriTaljaViking Saga


2001-
2004
Olika turer med vikinga intresserade grupper och ivriga turister från hela Europa och USA .


2005 Ett besök på "BIRKA" på egen köl,  möte med PUH’s sömniga vikingaflotta vid museet samt deltagandet i handeln Vikingamarknad i Stallarholmen.


2006 Den planerade resan Vänersborg till Arvika måste stoppas.  Vi seglade vakt utanför Skasås på Glafsfjorden.  Men ingen fiende från Tretäljareriket inte ens visade toppen av en mast.  Trist, endast många lata mil seglats under klarblå himmel.


2007- 2011 Bara långa mil med rolig segling i grupper med mestadels tyska,  mycket intresserade Vikingafantaster.  Mest imponerande, det stora intresset av kvinnliga besättningsmedlemmar att lära sig båten,  taktik och förståelse av ett vikingatida farkost.


2012 I en hård stormby rev vi delar av det nedre seglet ovanför och parallellt med seglets umderlik.  Tydligen En minnesvärd händelse för "Nyvikingarna",  men vi fick snabbt ordning på det med bord medel.  Solen hade gjort duken skörd under de senaste 18 åren och nu är det fortfarande 18 m² av 20 m² kvar som kan användas som hårdvindsegel.² Men ett splitternytt segel hänger redan under rån och hastighet och manövrerbarhet är åter bra för alla väder.  Efter alla år av trogen tjänst är det bästa material för båten just tillräckligt bra och så var det,  som en gång sett förut i Byzans, ett "Siden-segel" och sydd av den beprövade segelmakare  Latsch  som skryta högt med att han minsann bara sy hastighetsegel.  Hans segelmakareloft ligger inte långt från den plats i de märka germanska skogarna där en gång armén av den romerska general Varus Quinctilius hittat sitt förödande slut.  Då var det slut på Roms invasionsplaneri för norra Europa och Skandinavien för all tid.  Detta öppnade upp senare till ramgångsrika vikingaerövringar i hela Medelhavet och Engelland efter det sönderfallande romerska riket.


2013 Thor Vikings botten hunnits rengöras grundligt och pöntes som ny.  Den beprövade länspump skulle också repareras.  Delar sponsrades frivilligt mot vårt löfte att "inte besöka igen" Dublin.  En irländsk pumpslagare som är från  GUSHER klanen  levererade frivilligt vad vi behövde.  Dem har förmodligen redan levererat pump till vikingaflottan sedan den tid då Dublin var en vikingastad med sitt eget varv där ber*ouml;mda långskepp tillverkades.  Vi håller vårt löfte ... och om vi kommer,  så sker det tacksamt och utan drakhuvudet på stäven i högsta hugg.
Designa genom E. Maass [ 30.6.2000 ]
Modifiera genom H.A. Houben [   1.1.2014 ]free hit counters
free hit counters